Term Of Service
Term Of Service
Privacy Policy
Privacy Policy
Login
Register
Show
Author
هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر میزان تسلیح خارجی بر عملکرد تیرهای بتن مسلح تقویت شده با مواد پایه سیمانی مسلح الیافی (FRCM) میباشد. بدین منظور چهار تیر بتن مسلح به عرض 200 میلیمتر، ارتفاع 300 میلیمتر و طول 2200 میلیمتر ساخته شد. تیرهای ساخته شده شامل یک تیر بدون تقویت خارجی (تیر کنترل) و سه تیر تقویت شده با یک، دو و سه لایه FRCM میباشد. نمونههای ساخته شده پس از تقویت خارجی تحت آزمایش خمش چهار نقطهای قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان میدهد که تقویت با یک، دو و سه لایه FRCM منجر به افزایش ظرفیت باربری به ترتیب به میزان 8%، 22% و 33% و کاهش تغییر مکان وسط دهانه در لحظه باربری حداکثر به میزان 5%، 46% و 54% در مقایسه با تیر بدون تقویت خارجی میگردد. همچنین مود گسیختگی مشاهده شده در تیرهای تقویت شده با یک و دو لایه FRCM به صورت پارگی شبکه FRCM و مود گسیختگی مشاهده شده در تیر تقویت شده با سه لایه FRCM به صورت جداشدگی شبکه FRCM به همراه پوشش بتن روی میلگردهای کششی از وجه کششی تیر (قلوهکن شدن بتن) میباشد.
این پژوهش یک مطالعهی آزمایشگاهی بر روی تیرهای بتن مسلح تقویت شده با پلیمرهای مسلح الیافی (FRP) و مواد پایه سیمانی مسلح الیافی (FRCM) میباشد. بدین منظور چهار تیر بتن مسلح به عرض 250 میلیمتر، ارتفاع 300 میلیمتر و طول 2200 میلیمتر ساخته شد. تیرهای ساخته شده شامل دو تیر تقویت شده با FRP و دو تیر تقویت شده با FRCM میباشد. پس از تقویت با FRP و FRCM، تیرها تحت آزمایش خمش چهار نقطهای قرار گرفتند. هدف اصلی پژوهش حاضر مقایسه تیرهای تقویت شده با FRP و FRCM در صورت یکسان بودن مقدار تسلیح خارجی میباشد. همچنین تأثیر مقدار میلگرد خمشی بر عملکرد تیرهای بتن مسلح تقویت شده با FRP و FRCM نیز مورد بررسی قرار میگیرد. نتایج نشان میدهد که در مقاطع با فولاد کم و زیاد، تقویت با FRCM منجر به افزایش ظرفیت باربری به ترتیب به میزان 6% و 12% در مقایسه با تقویت FRP میگردد.
The present paper aims to investigate the properties of cementitious mortars made with industrial wastes. Different portions of cement is substituted by industrial wastes including electric arc furnace dust (EAFD) and red mud (RM) to form various cementitious mortar mixes. Compressive strength, tensile strength, water absorption, and sulfuric acid resistance tests were conducted to investigate the mechanical properties of the mixes. Compressive strength test was carried out at ages 7, 28, and 90 days, tensile strength test was carried out at ages 7 and 28 days, water absorption test was carried out at age of 90 days, and sulfuric acid resistance was carried out at age of 28 days. Results show that tensile strength and sulfuric acid resistance of the mixture with 5% RM substitution is higher than that of the control mixture. Furthermore, water absorption percentage of mixtures with 5% waste substitution was lower than that of control mixture.
این پژوهش یک مطالعهی آزمایشگاهی بر روی خصوصیات ملاتهای پایه سیمانی میباشد که ملاتها از درصدهای مختلف وزنی ضایعات (غبار کوره آهنگدازی، پودر شیشه و پودر مرمر) ساخته شده و در هر طرح اختلاط مقادیر وزنی از ضایعات ذکر شده جایگزین سیمان شدهاند. در پژوهش حاضر آزمایشهای مقاومت فشاری، مقاومت کششی، جذب آب و مقاومت در برابر سولفوریک اسید بر روی ملاتها انجام شده است. مقاومت فشاری در سنین 7، 28 و 90 روزه، مقاومت کششی در سنین 7 و 28 روز، جذب آب 30 دقیقهای، 24 ساعته و 72 ساعته در سن 90 روز و مقاومت در برابر سولفوریک اسید در سن 28 روز مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که استفاده از ضایعات پودر مرمر برای جایگزینی بخشی از سیمان به میزان 15 درصد، منجر به افزایش مقاومت فشاری به مقدار قابل توجهی میگردد. همچنین استفاده از ضایعات پودر شیشه برای جایگزینی بخشی از سیمان در مقادیر 5 و 15 درصد منجر به افزایش مقاومت کششی میگردد. علاوه براین، بیشترین تأثیر منفی بر روی مقاومت کششی، مقاومت فشاری، جذب آب و مقاومت در برابر سولفوریک اسید زمانی مشاهده شد که از غبار کوره آهنگدازی برای جایگزینی سیمان به مقدار 15 درصد استفاده شد.
هدف از پژوهش حاضر بررسی آزمایشگاهی رفتار بلند مدت تیرهای بتن مسلح تقویت شده به روش نصب در نزدیک سطح (NSM ) میباشد. بدین منظور 6 تیر بتن مسلح به عرض مقطع 150 میلیمتر، ارتفاع 200 میلیمتر و طول 2000 ميليمتر ساخته شد. سپس تیرهای بتن مسلح با یک میلگرد پلیمر الیاف شیشهای ( GFRP ) به روش NSM تقویت شده و تحت بارگذاری خمش چهار نقطهای قرار گرفتند. در بارگذاری بلند مدت بار سرویس به میزان 67/0 بار نهایی به نمونهها اعمال شد. پارامترهای در نظر گرفته شده شامل میزان میلگرد خمشی و نوع بارگذاری (کوتاه مدت و بلند مدت) میباشد. همچنین ظرفیت باربری حاصل از نتایج آزمایشگاهی با ظرفیت باربری به دست آمده از آییننامه ACI440.2R-17 مقایسه شد. نتایج نشان میدهد که تقویت به روش NSM اثر قابل توجهی بر رفتار خمشی تیر بتن مسلح در بارگذاری کوتاه مدت و بلند مدت دارد.
مکانیزم گسیختگی غالب در تیرهای بتن مسلح تقویت شده با ورقهای FRP جداشدگی ورق FRP از سطح بتن میباشد. در پژوهش حاضر به منظور بررسی ظرفیت خمشی نهایی تیرهای تقویت شده با ورق FRP، مقادیر حاصل از روابط ارائه شده در چندین آیین نامه و مدل تحلیلی با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده است. دادههای آزمایشگاهی شامل 49 نمونه تیرهای بتن مسلح با مکانیزم گسیختگی جداشدگی ورق FRP، جمعآوری گردید و با استفاده از این اطلاعات دقت و اعتبار مدلها و روابط پیشنهادی مورد بحث قرار گرفت.
تسلیح خارجی (EBR) روشی مرسوم برای نصب ورقههای FRP با استفاده از روش آمادهسازی سطحی میباشد. اخیراً روش تسلیح خارجی بر روی شیار (EBROG) به عنوان یک پیشنهاد برای جایگزینی روش EBR در اعضای سازهای بتنمسلح برای به تأخیر انداختن مود گسیختگی جداشدگی ورق FRP مطرح شده است. در این پژوهش، 4 نمونه تیر بتن آرمه به ابعاد 2200×300×250 ميلیمتر ساخته شد و تحت آزمایش قرار گرفت. نمونههای آزمایشی با ورق¬هاي CFRP به روشهای EBR و EBROG تقویت شدند و عواملی نظیر نوع روش تقویت و مقاومت بتن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از روشEBROG در بتن با مقاومت معمولی، احتمال جداشدگی ورق FRP همراه با پوشش بتن از سطح تیر را افزایش میدهد. همچنین استفاده از روش EBROG در بتن با مقاومت بالا باعث میشود که ظرفیت باربری نهایی، تغییر مکان وسط دهانه و سطح زیر منحنی بار- تغییر مکان تا نقطهی حداکثر ظرفیت باربری به مقدار قابل ملاحظهای بیشتر از نمونههای تقویت شده با روش EBR باشد. از مقايسهی نتايج آزمايشگاهي و نتايج بهدست آمده از روابط آييننامه و مدلهای تحلیلی مشاهده شد كه مقاومت خمشي حاصل از نتایج آزمایشگاهی برای مقاطع تقویت شده با روش EBR به مقاومت خمشی حاصل از روابط آییننامه و مدلهای تحلیلی نزدیک بود. اما هنگام استفاده از روش EBROG مقاومت خمشی حاصل از نتایج آزمایشگاهی بیشتر از مقاومت خمشی حاصل از روابط آییننامه و مدلهای تحلیلی بود. بنابراین روابط آییننامه و مدلهای تحلیلی مقاومت خمشی تیرهای تقویت شده به روش EBROG را دست پایین پیشبینی میکند.
هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی آزمایشگاهی و تحلیلی تأثیر نسبت میلگرد خمشی و مقاومت فشاری بتن بر عملکرد تیرهای بتن مسلح تقویت شده با پلیمرهای مسلح الیافی (FRP) میباشد. در بخش آزمایشگاهی 8 تیر بتن مسلح با ورقهای CFRP تقویت شده و تحت آزمایش خمش چهار نقطهای قرار گرفتند. بر اساس این پژوهش، در تیرهای ساخته شده با بتن مقاومت بالا، احتمال رخ دادن مود گسیختگی جداشدگی ورق FRP به همراه پوشش بتن (قلوهکن شدن بتن) در مقاطع با میلگرد خمشی کم و زیاد کاهش مییابد. همچنین ظرفیت باربری به دست آمده از نتایج آزمایشگاهی با ظرفیت باربری به دست آمده از روابط آیین نامهها و مدلهای تحلیلی مقایسه شد. ظرفیت باربری حاصل از نتایج آزمایشگاهی به ظرفیت باربری حاصل از آییننامههای ACI440.2R-17 و CNR-DT 200 R1/2013 نزدیک بود.
تسلیح خارجی (EBR) روش مرسوم برای تقویت خمشی تیرهای بتنی با ورقهای FRP میباشد. در این پژوهش، 4 نمونه تير بتنآرمه تقویت شده با ورقهای CFRP به ابعاد 2200×300×250 میلیمتر تحت آزمایش خمش چهار نقطهای قرار گرفتند. بارگذاري به صورت بار استاتيكي و يكنواخت انجام گرفت. نمونهها از بتن با ردهی مقاومتی معمولی (25 مگاپاسکال) ساخته شدند و به لحاظ میزان آرماتور کششی به دو گروه مقطع با فولاد کم و زیاد تقسیم شدند. سطح مقطع آرماتورهای کششی در نمونههای با فولاد کم، در حدود 397 میلی متر مربع (2Ф16 یا 5Ф10) و در نمونههای با فولاد زیاد حدود 1250 میلی متر مربع (2Ф28 یا 5Ф18) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که در صورت یکسان بودن مساحت کل آرماتورهای کششی، ریزتر شدن آرایش آرماتورها همراه با افزایش تعداد آن، در مقاطع با درصد فولاد کششی کم، باعث افزایش ظرفیت باربری و برای مقاطع با درصد فولاد کششی زیاد، باعث کاهش آن میگردد. همچنین نتایج مدل سازی نمونهها با استفاده از نرم افزار المان محدود ABAQUS، حاکی از تطابق مناسبی بین منحنیهای بار- تغییر مکان وسط دهانه و الگوی ترک خوردگی ایجاد شده، در نمونههای آزمایشی و عددی میباشد
Copyright © 2017 Conf Organizer (CO). All Rights Reserved | Design by Parto Rayaneh