Term Of Service
Term Of Service
Privacy Policy
Privacy Policy
Login
Register
Show
Author
استان خراسان جنوبی به عنوان یک استان مرزی با موقعیت جغرافیایی استراتژیک، اهمیت ژئوپلیتیکی بالایی دارد. استان خراسان جنوبی با دارا بودن ظرفیتهای ژئوپلیتیک فوق العاده اقتصادی، امنیتی، دسترسی ارتباطات منطقه ای واجد کارکردهای تولیدکننده قدرت در کشور است که تاکنون مورد غفلت واقع شده و با وجود دارا بودن پتانسیل های فوق الذکر، یکی از محرومترین مناطق کشور به لحاظ اقتصادی، اجتماعی و محیطی محسوب میگردد. در این مقاله، عواملی مانند موقعیت جغرافیایی، وجود مرزهای دولتی، امکانات حمل و نقل و اتصال به بازارهای خارجی، تأثیرگذاری بر توسعه اقتصاد دانش بنیان در استان خراسان جنوبی مورد بررسی قرار میگیرند. در این تحقیق ضمن بررسی عوامل مختلف ژئوپلتیکی استان خراسان جنوبی، از منظر تاثیرگذاری بر توسعه اقتصاد دانش بنیان عوامل مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد توجه به مرز به عنوان کلید توسعه اقتصاد استان می تواند از طریق حمایت های دولتی، ایجاد شبکه های همکاری و ارتباطات، توسعه زیرساخت ها، وجود منابع انسانی ماهر و دسترسی به بازارهای خارجی توسعه اقتصاد دانش بنیان استان را به همراه داشته باشد.
آب زیرزمینی مهمترین منبع تامین کننده آب مورد نیاز جهت مصارف مختلف در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد. بارش کم و تبخیر بالا در این مناطق سبب شده که بخش قابل توجهی از نزولات جوی (حدود90%) از آن از دسترس خارج گردند. سدهای زیرزمینی یکی از سازه های مهندسی می باشند که قابلیت ذخیره آب را داشته و تبخیر از آن صورت نمی گیرد از این رو بررسی مطالعه جهت احداث این سد در این مناطق ضرروری می باشد. در این تحقیق پس از مطالعات زمین شناسی، ژئوالکتریک وGIS منطقه بشیران قاین جهت احداث این سازه انتخاب گردید. عرض دره در محل احداث سد 18 متر، ضخامت آبرفت 4 متر و جنس سنگ¬های آن سنگ آذرین میکروکوارتز دیوریت با نفوذپذیری کم می باشد. برداشت 30 سونداژ ژئوالکتریک و تفسیر آن-ها نشان دهنده سطح آب بین 3 تا 4 متر و ضخامت آبرفت بین 3 تا 10 متر در مخزن سد می باشد. با توجه به مساحت 32213 متر مربعی مخزن و ضخامت متوسط 4 متر و ضریب 0.05 در صورت احداث سد زیرزمینی حدود 6442.6 آب با کیفیت قابل برداشت خواهد بود.
باتوجه به توسعه روز افزون شهر ها و افزایش وسایل نقلیه و عدم وجود فضای کافی پارکینگ برای اتومبیل ها در مناطق مختلف شهری باعث ایجاد ترافیک، افزایش آلودگی هوا،مصرف سوخت، استهلاک خودرو و اثرات نامطلوب روانی می گردد از این رو باید با توجه به شرایط محلی، راه حل هایی را برای پارک وسایل نقلیه در پارکینگ های خارج از سطح سواره رو، در معابری که با محدودیت ظرفیت روبرو هستند؛ ارائه داد. شهرستان بیرجند بدلیل مرکزیت استان خراسان جنوبی که در چند سال گذشته محقق گردیده مواجه با توسعه روزافزون در یک دهه اخیر گردیده که به تبع آن افزایش جمعیت، افزایش ترافیک و اثرات ناشی از آنها رخ نموده است. در این بین مناطق مرکزی و تجاری شهر همچون خیابان جمهوری در همجواری بازار شهر با مسائل متعدد ترافیکی مواجه است که نیازمند برنامه ریزی و مطالعات جهت حل و کاهش مشکلات موجود می باشد. در این تحقیق ابتدا وضعیت ترافیکی خیابان مورد مطالعه بررسی گردیده و پیش بینی رشد آن برای سالهای آتی نیز صورت می گیرد. سپس با ارزیابی وضعیت فضاهای پارکینگ، تحلیل تناسب وضعیت موجود و آینده ترافیکی مورد مطالعه با فضاهای موجود پارکینگ در محیط GIS انجام خواهد گرفت همچنین جهت تامین نیازهای آینده در جهت توسعه فضای پارکینگ این خیابان بر اساس تکنیک های GIS مکانیابی بهینه صورت می گیرد. بر اساس مطالعات صورت گرفته نتایج به صورت نقشه های تحلیل تناسب از وضعیت موجود ترافیکی و پارکینگ و همچنین مکان یابی توسعه آتی پارکینگ ها ارائه گردیده است و راهکارهای ترافیکی جهت کاهش معضلات موجود برای خیابان مورد مطالعه مطرح شده است. بر اساس نتایج بدست آمده خیابان جمهوری دارای وضعیت اشباع ترافیکی بوده و حجم تقاضای پارکینگ با فضاهای موجود همخوانی ندارد و در برنامه ریزی شهری بایستی توجه ویژه ای به توسعه پارکینگ این خیابان و راهکارهای کاهش ترافیک آن گردد.
Copyright © 2017 Conf Organizer (CO). All Rights Reserved | Design by Parto Rayaneh